V Teleráne sme mali hody zo strukovín

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie v Teleráne

Bez servítky

Retro TV varenie

V Teleráne sme mali hody zo strukovín

Strukoviny obsahujú veľa bielkovín, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi, minerálnych látok (horčík, draslík, vápnik, železo), ale aj prospešných olejov. Kto chudne, s pomocou nich sa mu to podarí, pretože majú nízku energetickú hodnotu. Keď sa však hovorí A, treba doplniť aj B. Vedci totiž prišli na to, že s konzumáciou strukovín to nie je také ružové.

Obsahujú aj veľa vlákniny, čo môže spôsobiť nemalé problémy. Sú ľudia, ktorí ich nedokážu stráviť a deťom môžu spôsobiť alergie. V žiadnom prípade sa neodporúča vnímať strukoviny ako jediný zdroj bielkoviny. Táto rada platí pre vegetariánov.

A strukoviny hrali hlavnú úlohu aj v Teleránovej kuchyni, z ktorých pripravila pár zaujímavých receptov.  V rámci projektu Hýb sa ich pripravila výživová poradkyňa a jeho ambasádorka Mirka Luberdová.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia