Ako sa robia bobaľky

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Ako sa robia bobaľky

Toto jedlo je typické pre štedrovečernú večeru na Slovensku, ale v každom kraji ho inak volajú. Opekance, pupáky, bobáľky s makom alebo tvarohom.

No ich prípravu si nemusíme nechávať až na Štedrý deň. Napiecť si ich môžete trebárs aj dnes. Niekto ich možno kupuje v obchode, ale my vám ponúkame originálny recept. Reportér Pavol Sivák nakrútil reportáž v Kružlovej, neďaleko Svidníka. Panie, ktoré nám recept ukázali nepotrebujú žiadne mierky, ani kuchynské váhy.

Stačia vám mlieko, droždie, vajíčko, cukor, múka, soľ, olej. Toto všetko dáme do misy, zamiesime. Zmes prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Povaľkáme cesto, režeme, ukladáme na plech a pečieme 15 až 20 minút pri teplote asi 150 - 170 stupňov.

Zdroj: Pavol Sivák, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia