Záhradná domáca limonáda od šéfkuchára Dudáša

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Záhradná domáca limonáda od šéfkuchára Dudáša

Ingrediencie
8 cl brusnicová šťava
4 cl ibištekovo - zázvorový sirup
6 cl pyré z lesného ovocia s grenadínou
3 cl čerstvá citrónová šťava
1 ks čerstvá marakuja
1 ks citrón (nakrájať na plátky)
2 vetvičky čerstvá mäta (môže byť natrhaná na lístky a aj v kuse)
ľad, voda alebo sóda
Príprava
Mrazené lesné ovocie rozmixujeme vodou a grenadínou v pomere 0,1 kg mrazeného ovocia + 0,05 l vody + 0,015 l grenadíny. Nakrájame na plátky citrón a marakuju rozkojíme na polovicu. Odšťavíme citrón a natrháme lístky mäty.
Postup prípravy malinovky
Do karafy vložíte plátky citróna, nalelete brusnicovú šťavu, ibištek-zázvor sirup (premixovať najprv fo fľaši, nakoľko sa zázvor usádza na spodok fľaše), pridate citrónovú šťavu, pyré z lesného ovocia, vybreriete z marakuje zrnká a dužinu, vložíte do karafy spoločne mätou. Pridáte ľad podľa potreby, dolejeje doplna vodu alebo sódu. Potom všetko premiešať. Ak sa použije sóda, premiešate to opatrne.
Náš TIP
Bez použitia vody (sódy), brusnicovej šťavy a mäty je možné vytvorť výborný koktail s pridaním ginu alebo vodky.  Nápoj je ideálny ku grilovaniu, ktorého abecedu nám predstavil šéfkuchár hotelu oproti Prezidentského paláca Peter Dudáš .

Zdroj: Zuzana Gálisová, foto: Crowne Plaza Bratislava
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia