Rady Adriany Polákovej na uskladnenie čučoriedok a pri výrobe Pavlovovej torty

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Rady Adriany Polákovej na uskladnenie čučoriedok a pri výrobe Pavlovovej torty

Moderátorka Adriana Poláková nie je len dobrá cukrárka, ale ako správna gazdiná má viem poradiť. Keď boli hlavnou témou v Teleráne čučoriedky, prezradili aj jednu radu ako zachovať čučoriedky čerstvé do ďalších mesiacov v roku.

A priadala aj jednu radu, ako si urobiť základ na mimi Pavlovovej tortičky, ktoré sú veľmi chutné a známa. Jej veľká verzia je veľmi populárna v Austrálii a Novom Zélande. Jej pomenovanie vzniklo na počesť slávnej ruskej primabaleríny Anny Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila obe krajiny.

Ale o jej pôvod sa prú obe krajiny. Keith Money, autor Pavlovovej životopisu, však uviedol, že tortu pripravil v roku 1926 šéfkuchár hotelu vo Welingtone, kde Anna býval. Údajne sa inšpiroval jej tutu (baletná sukňa) zo svetlozeleného hodvábu. Sukňu predstavoval krém z vyšľahaných bielkov, ozdobených šľahačkou. Na to, aby dosiahol túto farbu, ozdobil kuchár kivi.

A recepty s čučoriedkami, ktoré pripravila Adriana v Teleráne nájdete aj v našom ďalšom článku.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia