Abeceda grilovania podľa šéfkuchára Dudáša

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Abeceda grilovania podľa šéfkuchára Dudáša

Toto leto bolo na grilovanie ako stvorené. Samozrejme, ešte nekončí a tak si určite nejakú rodinnú grilovaciu párty doma ešte urobíte.

Šéfkuchár bratislavského hotela, ktorý je oproti Prezidentskému palácu, Peter Dudáš v rozhovore nám prezradil základnú abecedu grilovania.

Od byliniek, cez mäso až po základné rady ako grilovať. Tvrdí, že citrusové plody nie sú dobré na grilovanie, pretože obsahujú veľa vody. Ale sú ideálne na prípravu marinád na mäso.

Neodporúča grilovať akékoľvek špizy, ale zelenina môže byť akákoľvek. Netreba však podľa neho zabúdať na to, že tvrdá - mrkva, zemiaky, petržlen, je najideálnejšia.

V rozhovore si samozrejme pozrite jeho tajnú bylinku, ktorá nesmie chýbať v žiadnom jeho jedle. A budete prekvapení, ktorá to je. Dopestujete ju aj na balkóne alebo kuchynskej linke.

Zdroj: Zuzana Gálisová, foto: Crowne Plaza Bratislava
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia