Poznáte rozdiel medzi perkeltom a paprikášom?

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Poznáte rozdiel medzi perkeltom a paprikášom?

Perkelt, paprikáš a  ragú. Aký je medzi nimi rozdiel?  V prvých dvoch prípadoch iba jedna ingrediencia, v treťom prípade zelenina.

Ragú je korenistné dusené jedlo z bravčového resp. hovädzieho mäsa. Ale môžete ho pripraviť aj z hydiny, diviny i rýb. Môžete tam dať aj zeleninu.

Základ perkeltu a paprikášu sú dve ingrediencie - paradajky a paprika. Na masle alebo oleji opražíte cibuľu, pridáte paradajky, papriku, posolíte a okoreníte. Potom príde na rad mäso, ktoré sa zatiahne a dusíte vo vlastnej šťave.

Rada od najznámejšej televíznej svokry Gizky Oňovej je, že nepoužívate mletú červenú papriku, ale skutočnú zeleninu. Ak chcete podávať perkelt, pred záverom nepridáte kyslú smotanu. V prípade paprikášu to urobíte. Môžete ju rozmiešať s múkou, ale stačí iba ona sama.

Nezabudnite, že najlepšie všetky tri jedlá chutia s domácimi haluškami, nie so zemiakmi alebo ryžou.

Zdroj: Zuzana Gálisová, foto: Olga Larionova/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia