Pre slovenské zlato je teraz najideálnejší čas

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Pre slovenské zlato je teraz najideálnejší čas

Bryndza. Bez  nej si nevieme ani našu kuchyňu predstaviť. Robíme z nej nátierky, dávame ju do koláčov, niektorí odvlážlivci ju dajú aj na pizzu. Národné jedlo - bryndzové halušky - by bez nej ani nevzniklo. Rovnako ako demikát.

Je to vlastne ovčí syr, ktorý sa vyrába v Rumunsku, Poľsku, na Ukrajine, Bulharsku, ale iba Slovensko ju má v rámci EÚ zapísanú ako originálny chránený výrobok spoločne s parenicou.

Má aj liečivé účinky, pretože je dobré a prírodné probiotikum. V relácii Teleráno o jej použití pasterizovanej alebo nepasterizovanej v kuchyni, ale pre zdravie porozprával lekár Peter  Minárik.

Recepty z bryndze nájdete na našej stránke.

Zdroj: Telerano, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia