Toto je pravda o glutamane sodnom. Nebojte sa ho

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Toto je pravda o glutamane sodnom. Nebojte sa ho

Stretávame sa  s ním denne. A to či si dáme vrecúškovú polievku alebo ho pridáme do varenia. Glutaman sodný je vlastne sodná soľ kyseliny glutánovej. Je to jedna zo základných zložiek každej bielkoviny a používa sa v potravinárskm priemysle.

Glutaman sa používa v potravinárskom priemysle. Hlavne ako dochucovadlo a prostriedok na zvýrazňovanie chuti. Na obale potravín ho nájdete pod označením E 621. Používa sa hlavne v instantných polievkach a omáčkach, v niektorých koreninách, ochucovadlách, ale aj v mrazených mäsových a zeleninových výrobkoch. Široké uplatnenie má v ázijskej kuchyni.

V Teleráne odborník Jozef Kerekréty a šéfkuchár Vladimír Morochovič prezradili, okrem iného aj to, ako ho môžete nahradiť z prirodených zdrojov.

Zdroj: Teleráno, foto: Baworn47/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia