Čo je Bramborizza? Je to niečo medzi haruľou a pizzou

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Čo je Bramborizza? Je to niečo medzi haruľou a pizzou

Ako uvariť zdravé jedlo tak, aby na tanieri vyzeralo príťažlivo a zjedli ho aj deti? Odpoveď na túto otázku denne riešia kuchárky zo školských jedální. V Košiciach preto zisťovali, čo chutí deťom a výsledkom je viacero zaujímavých receptov.

Ak sa vám páči recept deväťročného Olivera, môžete ho vyskúšať.

Ingrediencie

10 ks zemiakov

3 ks cibuľa

3 ks paradajky

2 ks kápia

2 vajcia

300 g syra

provensálske korenie

soľ

saláma, šunka, klobása (ľubovoľné množstvo)

kečup, tatarka (ako príloha)

 

Postup

Zemiaky nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Dáme smažiť hrubšiu vrstvu zemiakov na panvicu - posolíme. Prevrátime na druhú stranu - opäť posolíme, pokladieme salámou, šunkou alebo klobásou, rajčinami, paprikou, nakrájanou kyslou uhorkou, cibuľou na kolieska a zalejeme rozmiešaným vajcom, prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť.

Až začne voňať a zemiaky budú zospodu upečené, zasypeme strúhaným syrom a dochutíme provensálskym korením. Ešte na chvíľu prikryjeme a necháme 1 minútu zapiecť postrúhaný syr. Podávame s kečupom a tatárskou omáčkou alebo len tak.

Do pokrmu môžeme pridať aj ďalšie suroviny podľa toho, čo práve máte doma (treba pár koliesok salámu atď.). Je to dobrota! Niečo medzi haruľou a pizzou.

Zdroj: TV Markíza
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia