Ako správne pripravovať ryby?

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Ako správne pripravovať ryby?

K veľkonočnému stolu neodmysliteľne patrí aj ryba. Hoci nie sme krajina, ktorá má prístup k moru, ryby už patria k nášmu jedálničku.  Ale...

V konzumácii rýb za ostatnými národmi zaostávame. Je to škoda, pretože ryby sú cenným zdrojom bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, selénu a hlavne vitamínu D, ktorý nám okrem  nich dodáva iba Slnko. Esenciálne kyseliny majú zásluhu na zdraví kardiovaskulárneho systému, pretože znižujú hladinu cholesterolu v krvi a tiež vysoký krvný tlak.

Preto sa rozhodnite zaradiť ich do vášho jedálnička. S prípravou rýb vám pomôžu aj rady šéfkuchára Romana Pekného, ktorý naznačil ako ich pripraviť.

Ďalšie tipy a triky ako sa s rybami i morskými plodmi popasovať, ale aj recepty na ich prípravu nájdete na našej stránke.

Zdroj: Teleráno, foto: Ahmad Fozi/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia