Super rada šéfkuchára pri kúpe balkažánu

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Super rada šéfkuchára pri kúpe balkažánu

Baklažán je veľmi zdravá zelenina, ktorá obohatí váš jedálniček o netradičnú chuť a originalitu. Obsahuje množstvo vápnika, draslíka, horčíka, železa, mangánu a fosforu. Je antioxidant a chráni nás aj pred rakovinou. Pôsobí močopudne, takže by ho mali pravidelne jesť ľudia majúci problémy s obličkami, močovými cestami alebo so zadržiavaním vody v tele.

Viete si ho správne vybrať v obchode alebo na trhu? Šéfkuchár Daniel Hrivňák vám vo videu prezradí, ako si správne vybrať baklažán.

Hlavnou zásadou pred prípravou je, že by ste ho mali nechať „vypotiť“. Umyjete ho, nakrájate na plátky hrubé asi pol centimetra, osolíme. Počkáme asi 10 minút a vodu z taniera zlejeme. Potom s ním už pracujeme ako s hociktorou zeleninou alebo mäsom.

Na našej stránke nájdete zaujímavé recepty, medzi nimi aj tie od Daniela Hrivňáka.

Zdroj: zg, TV Markíza, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia