Džús vs. džús z koncentrátu vs. šťava

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Džús vs. džús z koncentrátu vs. šťava

Džús, 100 percentný džús, nektár, šťava, koncentrát. Ako sa v tom máme vyznať? Odpoveď sme hľadali u výživovej poradkyne Janky Trebulovej, ktorá bola hosťom v Teleráne. Tvrdí, že bežný smrteľník sa v tom vyzná ťažko.

Koncentrát – je vylisovaná šťava, ktorá sa upravuje pri vysokej teplote a objem sa sušením znižuje o pätinu. Dodáva sa výrobcom, ktorí ho riedia. Nie je to 100-percentná ovocná šťava, je to džús.

Čistá ovocná šťava – je to tzv. fresh, teda čerstvá šťava. V obchodoch vydrží dva týždne.

100-percentná ovocná šťava – je upravená pasterizáciu, pri teplote asi 80 stupňov, zostávajú v nej vitamíny a minerál.

Viac jej rád  nájdete vo videu.

A prečítajte si všetko o šťavách, vrátane detoxu, čo sme zverejnili na stránke.

Zdroj: zg, TV Markíza, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia