Čo s jahodami v kuchyni?

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Čo s jahodami v kuchyni?

Jahodová sezóna vrcholí a my máme pre vás ešte pár cenných rád pred jej koncom. Šéfkuchári Daniel Hrivňák a Vojto Artz vám prezradia čo sa dám robiť s jahodami, ak vás už omrzelo zaváranie kompótu, či varenie lekváru alebo džemu.

Hrivňák upozorňuje, že jahody musíte, ako sme už písali, spracovať ihneď po zbere. Najlepšie je, ak ich podelíte na kompót, džem i mrazenie. Jedna z jeho rád znie – otlačenú jahodu treba vyhodiť, nie spracovať. Ale ak to stihnete ešte na začiatku, dá sa využiť na studenú polievku.
Artz najradšej pracuje s čerstvými jahodami. Ak sa uvaria stratia farbu, ale aj vitamíny a konzistenciu.

A mraziť alebo nemraziť jahody na zimu? Odpoveď nájdete vo videu

Zisťovali sme, koľko stoja jahody

Všetko o jahodách a ich mámení

Zdroj: zg, TV Markiza, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia