Viete skladovať potraviny v horúčavách?

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Viete skladovať potraviny v horúčavách?

Dávate si pozor čo jete? Mali by ste - najmä v lete, ktoré sa pomaly blíži.  Horúčavy dokážu potraviny premeniť na nebezpečnú otravu. Vieme, ktoré patria v lete k rizikovým, ako ich správne prepravovať a uskladňovať práve v období horúčav.

Ak sú potraviny čerstvé, spoznáte ich veľmi rýchlo od pokazených, ktoré sa neoplatí voňať, tobôž ešte ochutnávať. Prečítajte si, ktoré potraviny patria v lete k rizikovým, ako ich správne prepravovať a uskladňovať práve v období horúčav.

Teplá strava, syry a mäso

Zmrzliny, omáčky, krémové zákusky, mäkké salámy, vajíčka, čerstvé syry či neúdené výrobky - všetky tieto dobroty patria v lete k rizikovým potravinám – dobré je všímať si na nich niekoľko vecí.

Zabudnite na akcie v potravinách

Práve v horúčavách by ste sa mali vyhýbať nákupu akciových potravín. Do nich sa dostáva jedlo, ktorému práve vyprší spotreba.
Čerstvosť si môžete overiť veľmi jednoducho. Čerstvá potravina nemení chuť podľa toho, do ktorej časti zahryznete. Iné je, ak má jedlo chutiť slano a vy cítite sladkú chuť. Môže ísť o pleseň.

Nákup autom určite nie

Práve preprava jedla autom by nemala trvať viac ako 30 minút. Pod vplyvom vysokých teplôt sa začínajú v potravinách množiť mikroorganizmy a tie môžu jedlo kontaminovať.  Aj preto sa v lete s nákupom treba ponáhľať domov. Mali by sme pre to na ich prepravu používať menšie mraziace boxy.

Nezabúdajte na chladničku

Ďalším problémom v lete pri skladovaní potravín je ich nedostatočné chladenie. Uvarené jedlo by nemalo zostať pri izbovej teplote viac ako 2 hodiny. Pri skladovaní by ste rozhodne nemali spolu uskladňovať uvarené a surové potraviny. Mohlo by dôjsť k ich kontaminácii.

Zdroj: TV Markíza
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia