TOP 3 marinády na grilovanie

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

TOP 3 marinády na grilovanie

Aj keď počasie na to prvý májový víkend nevyzeralo, grilovať môžete stále. Nielen v prírode alebo na balkóne, ale aj doma. Ponúkame vám TOP 3 recepty ma grilovacie marinády.  Ich základným princípom je všetko zmiešať a nechať v nich mäsko postáť.

Recepty na marinády

- olivový olej, rozpolené strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, rozmarín, šalvia, čerstvo rozdrvené čierne korenie a morská hrubá soľ
- olivový olej, čerstvo rozdrvené semienka celého koriandra, rozsekaný čerstvý koriander, dve polievkové lyžice sójovej omáčky a čerstvo rozdrvené čierne korenie
- olivový olej, dijonská horčica, petržlenová vňať, pažítka, estragón, pár kvapiek čili oleja

Mäso naložte včas

Chybám sa ľudia nevyvarujú ani pri nakladaní mäsa. Okrem včasného naloženia existujú aj ďalšie zásady, na ktoré by ste nemali zabúdať.

Pravidlom č. 1 je, že marinádu z mäsa pred pečením musíte zotrieť. Olej by nemal kvapkať do grilu. Môže začať horieť, čím vznikajú rakovinotvorné látky.

Myslíte si, že viete správne grilovať?

Grilovať alebo negrilovať na balkóne?

Zdroj: zg, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia