02/01/2019
Boli sme sa pozrieť, ako sa vyrába dnes.
13/12/2018
Šéfkuchár Giuseppe Giannetto hovorí, že na Apeninskom polostrove je olivový olej absolútny základ jedálnička.
12/12/2018
Pukanská cibuľa sa možno dočká aj svetového uznania.
03/12/2018
Nie je dokonca jedno, ani ako zjeme vitamínovú bombu z peľu.
20/10/2017
A nezabudol ani na trik, ako vybrať kôstku.
Cvikla – nenáročná zelenina, z ktorej sa dá zjesť všetko. Dobre sa skladuje a môžete ju mať k dispozícii po celý rok. Stačí ak ju dobre očistíte od zeme a suchú uložíte do debničiek v chladnej a tmavej miestnosti.
Kvalitná sa vyznačuje veľmi tmavou farbou, takže keď ju pripravujete VŽDY používajte rukavice. Ak náhodou vám urobí škvrnu, jednoducho ju očistíte citrónovou šťavou a soľou.
Okrem koreňa cvikle sú veľmi zdravé aj listy. Môžete ich pridať do šalátov alebo odšťaviť, uvarené alebo udusené pripomínajú chuťou špenát.
Cviklu môžete jesť v rôznych jedlách, či už ako prílohu k mäsu, pomazánku alebo čipsy k večernému pozeraniu televízie.
V priloženom videu sa dozviete ako si po sviatkoch pomocou cvikle detoxikovať organizmus. Lekár Karol Džupa odporúča takýto detox absolvovať aspoň trikrát do roka.
Tu je jeden z našich receptov - Pečená červená repa a vaše nám napíšte na varenypeceny@markiza.sk a radi vaše recepty zverejníme.
Zdroj: zg, TV Markiza, foto: shutterstock.com