Cvikla obyčajná zelenina plná vitamínov

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Cvikla obyčajná zelenina plná vitamínov

Cvikla – nenáročná zelenina, z ktorej sa dá zjesť všetko. Dobre sa skladuje a môžete ju mať k dispozícii po celý rok. Stačí ak ju dobre očistíte od zeme a suchú uložíte do debničiek v chladnej a tmavej miestnosti.

Kvalitná sa vyznačuje veľmi tmavou farbou, takže keď ju pripravujete VŽDY používajte rukavice. Ak náhodou vám urobí škvrnu, jednoducho ju očistíte citrónovou šťavou a soľou.

Okrem koreňa cvikle sú veľmi zdravé aj listy. Môžete ich pridať do šalátov alebo odšťaviť, uvarené alebo udusené pripomínajú chuťou špenát.

Cviklu môžete  jesť v rôznych jedlách, či už ako prílohu k mäsu,  pomazánku alebo čipsy k večernému pozeraniu televízie.

V priloženom videu sa dozviete ako si po sviatkoch pomocou cvikle detoxikovať organizmus. Lekár Karol Džupa odporúča takýto detox absolvovať aspoň trikrát do roka.

Tu je jeden z našich receptov  - Pečená červená repa a vaše nám napíšte na varenypeceny@markiza.sk a radi vaše recepty zverejníme.

Zdroj: zg, TV Markiza, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia