FIFTY SHADES OF APPLE koktailový hit od Erika Lorincza

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

FIFTY SHADES OF APPLE koktailový hit od Erika Lorincza

Slovák Erik Lorincz - ocenený titulom najlepší barman sveta - mieša drinky, ktoré si vychutnávajú aj najväčšie svetové celebrity. Ako hlavný barman v prestížnom American bare londýnskeho hotela Savoy určuje „koktailové trendy“ súčasnosti. Inak tomu nie je ani v prípade jedného z jeho posledných nápadov. Základom miešaného drinku Fifty Shades of Apple, ktorý sa stal hitom, je cider Strongbow. Podľa Erika Lorincza má každý drink vlastnú inšpiráciu a príbeh. „Je to drink o pokušení. V kontexte jablka mi napadla aj paralela s prvým pokušením, ktorým bolo jablko pre Adama,“ vysvetlil Lorincz. Keďže cider je nápoj vyrobený z jabĺk, chcel hlavný barman pri koktaile Fifty Shades of Apple túto dominantnú chuť zvýrazniť. „Práve preto som zmiešal 3 centilitre calvadosu, 3 centilitre citrónovej šťavy, 1 a pol centilitra cukrového sirupu a štvrť vymiešaného vaječného bielku. Takto pripravený základ sa zlieva do pohára spolu so ciderom. Navrch koktailu príde ešte nastrúhaný tonka bean, čo je silne aromatické semiačko z Afriky s vôňu podobnou mandliam,“ dodal Erik Lorincz.

Ingrediencie na FIFTY SHADES OF APPLE
3 cl calvadosu
3 cl citrónovej šťavy
1.5 cl cukrového sirupu
cider Strongbow Gold Apple
vaječný bielok
tonka bean
Takto pripravený základ sa naleje do šejkra , poriadne sa premieša, vyleje do highball pohára s ľadom a doleje sa ciderom.
Navrch koktailu príde ešte nastrúhaný tonka bean, čo je silne aromatické semiačko z Afriky s vôňu podobnou mandliam.

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia