Pele - mele tipov a trikov v kuchyni (I. časť)

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Pele - mele tipov a trikov v kuchyni (I. časť)

Do redakcie na adresu varenypeceny@markiza.sk nám posielate vaše tipy a triky. Tu sú prvé z nich. Je to taká „gulička“ z toho, na čo ste prišli pri varení a uľahčilo, resp. vylepšilo vám to prípravu alebo chuť vášho pokrmu pripravovaného pre vašich najbližších.

1. Rada od babičky – do každej smotanovej alebo bielej omáčky treba pridať trošku prášku do pečiva. Nezrazí sa a je výborná.

2. Kysnuté buchty zostanú vláčne a nezvetrajú sa vtedy, keď zmiešate 1 dcl rumu, 1 diel vody s 2 lyžičkami vody a potriete ich týmto roztokom.

3. Na zahustenie špenátu použite poriadnu hrsť na jemno postrúhaného tvrdého syra.

4. Pach na panvici po vyprážaní cibule zmizne, ak v nej povaríte trošku octu so soľou a potom opláchnete vodou a utriete do sucha.

5. Nerezové plochy budú lesklé, ak ich posypete múkou (jedno akou) a vyleštíte handričkou.

6. Svietnik zo sviatočného stola zbavíte vosku tak, že ho dáte do hrnca so studenou vodou a privediete k bodu varu. Platí to pre svietniky porcelánové, kovové i sklenené.

7. Chcete si odložiť pohár z kupovaných uhoriek? Etiketu odstránite jednoduchým spôsobom – potriete ju olejom, necháte 48 hodín pôsobiť a potom ju ľahko strhnete. Na skle nebude ani stopa po lepidle.

8. Ak máte čerstvé bylinky a chcete si ich uchovať na zimu, sušte ich v gáze.

9. Čerstvá káva je vhodná na zachytenie pachu v chladničke.

10. Maslo odstráni pach na rukách po rybách.

Toto je prvá časť nášho seriálu, postupne si v našej sekcii nájdete ďalšie rady. A nezabudnite! Podeľte sa s nami o ne, my ich postupne zverejníme v sekcii Tipy a triky.

Posielajte ich na adresu varenypeceny@markiza.sk a do predmetu napíšte TIPY alebo ich zverejnite v komentároch.

A ďalšie rady nájdete aj v týchto článkoch:

Pele - mele tipov a trikov v kuchyni (II. časť)

Rýchlovarná kanvica a vodný kameň

15 rád o octe a Mágia sódy bikarbóny v kuchyni

Ako naplniť cukrárske vrecko krémom a nezašpiniť pri tom kuchyňu?

Ako otvoriť kokosový orech?

Ako krájať cibuľu bez sĺz?

Zdroj: redakcia, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia