02/01/2019
Boli sme sa pozrieť, ako sa vyrába dnes.
13/12/2018
Šéfkuchár Giuseppe Giannetto hovorí, že na Apeninskom polostrove je olivový olej absolútny základ jedálnička.
12/12/2018
Pukanská cibuľa sa možno dočká aj svetového uznania.
03/12/2018
Nie je dokonca jedno, ani ako zjeme vitamínovú bombu z peľu.
20/10/2017
A nezabudol ani na trik, ako vybrať kôstku.
Dostali ste nečakanú návštevu a nemáte schladené biele víno? Nie je to problém. My vám dáme návod, ako to urobiť za pár minút.
Všetci vedia, že biele víno by sa malo podávať pri teplote 8 – 10 °C, niektoré i pri nižšej. Na náš návod vám stačí iba hrsť bieleho hrozna, igelitové vrecúško a mraznička. Do neho vložíte hrozno, dáte na pár minút do mrazáku a po niekoľkých minútach vyberiete. Bobule hrozna dáte do naliateho pohára.
Nie je to nič nezvyčajné, iba obyčajná fyzika zo základnej školy. Hrozno odovzdá teplotu vínu v pohári a tak ho ochladí.
Návod si pozrite na videu, ktoré sme našli na kanáli Dave Hax.
Vyhodnotenie súťaže: Dobré rady od vás
Zdroj: redakcia, foto: shutterstock.com