Tipy a triky pre futurizmus na tanieri

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Tipy a triky pre futurizmus na tanieri

Dali by ste si na obed králičiu rolku v kruste zo smrekového ihličia, batátové pyré, makový púder a k tomu pena z cvikle? Nie je to potrava z vesmíru, ale hlavné jedlo vytvorené pomocou najmodernejších kuchárskych trendov.

Ako na to? Čerstvé smrekové ihličie rozmixujeme s olivovým olejom a špeciálnym emulgátorom. Potom v ňom obalíme plnené králičie stehienko, zabalíme do fólie a vo vákuu pošírujeme pri 85 °C. Jednoduché, však? Šéfkuchár Ján Duda tvrdí, že všetko si musíte dobre pripraviť a rozmyslieť.
Gastronómia s použitím molekulárnej kuchyne je skôr o zážitku vizuálu a chuti.“Či už je to lecitín zo sóje alebo je to suchý dym, takže v podstate toto nie je jedlo, ktoré by sme bežne si v nedeľu doma pripravili, “ dodáva.

Obaliť králika v smrekovom ihličí, to už chce poriadnu dávku kreativity. Nuž ale napadlo by vám k tomu podávať makový púder? Šéfkuchár Vojtech Artz tvrdí, že v molekulárnej kuchyni ide o zmenu štruktúry, kde zachovávam chuť alebo vytváram pre zákazníka akúsi ilúziu.

Ale klasika je klasika. Rezeň, k tomu dobrý majonézový šalát od mamy alebo od babky, a toto je kuchyňa, ktorá v podstate v našich podmienkach určite nikdy nevyhynie, dodáva Duda.

Viac si pozrite v priloženom videu.

Zdroj: TV Markíza
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia