Syry v chladničke

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Syry v chladničke

Mlieko, maslo a syr bývajú najčastejšou výbavou každej chladničky. Sú to základné suroviny do jedál a koláčov a my vám prinášame zopár overených tipov ako ich správne skladovať aby vydržali čo najdlhšie čerstvé. Dnes sú to syry, postupne zverejníme aj rady pre mlieko a maslo.

A tu sú rady od nás. Ak máte iné, napíšte nám ich na adresu varenypeceny@markiza.sk a zverejníme ich v tejto sekcii.

Syr ľahšie nastrúhame, ak ho predtým poriadne vychladíme a strúhadlo pred použitím potrieme olejom.

Nebude plesnivieť, ak ho potrieme maslom.

Počas vyprážania sa neroztečie, ak ho predtým na chvíľu uložíme do mrazničky.

Tavený syr oceníme najmä pri zahusťovaní krémových omáčok a polievok.

Tvrdý syr vydrží dlhšie, ak ho budete skladovať v nádobe spolu s kockou cukru.

Tvrdé syry budú aromatickejšie, ak ich aspoň hodinu pred podávaním vyberieme z chladničky.

Ak vám zvýšil nastrúhaný syr, iba ho jednoducho dajte do zaváraninového pohára a zachová si kvalitu a vôňu.

Pri plesnivých syroch platí pravidlo, že ich musíte uskladňovať v porcelánovej nádobe. Iba tak si zachovajú arómu a chuť.

Zdroj: Ako hravo zvládnuť domácnosť, Adriana Poláková so súhlasom vydavateľa fotoshutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia