Rozmrazovanie mäsa

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Rozmrazovanie mäsa

Rozmrazovať mäso v stojatej vode alebo pri izbovej teplote predstavuje podľa hygienikov zdravotné riziko, pretože sa v ňom môžu premnožiť mikroorganizmy.

Dobrá rada znie: Mäso rozmrazujte buď v rozmrazovačoch alebo v chladničke pri teplote najviac 4 °C.

Stojatá voda a izbová teplota sú kultivačným prostredím a mäso môžu kontaminovať. Napríklad salmonelou, Campylobacterom alebo črevnými baktériami.

Ľudia v domácnostiach by s mäsom mali manipulovať rovnako ako pracovníci v stravovacích zariadeniach. Z hľadiska zachovania zdravotnej neškodnosti platí, že mäso možno rozmrazovať buď v rozmrazovačoch alebo v chladničke pri teplote najviac 4 stupne Celzia.

"V stojatej vode či izbovej teplote to stravovacím zariadeniam zakazuje vyhláška", vysvetľuje hovorkyňa úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická.

Ak pripravujete čerstvé mäso, tiež by sa mal vyhnúť stojatej vode a opláchnuť by ho mal pod studenou tečúcou vodou.

A na záver ešte jedno upozornenie: Mäso NEUMÝVAJTE pred tým, ako ho dáte zmraziť!

Mleté mäso - na aký pokrm aký druh sa hodí?

Viete ako rozpoznať kvalitnú sviečkovicu?

Zdroj: TASR, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia