Tipy od čitateľky Veroniky

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Tipy od čitateľky Veroniky

Od spustenia našej stránky prešlo iba pár dní a vy ste nás doslova „zaplavili“ vašimi mailami. Dnes uverejňujem pár rád od Veroniky Jakubičkovej z obce Malé Ripňany, okres Topoľčany.

Rady pre nadýchané cesto, bábovku i čistenie zemiakov

- ak do vajíčok pridáme trochu piva či koňaku, bude trojobal na rezňoch lepšie držať a tiež aj lepšie chutiť
- kysnuté cesto bude nadýchanejšie, ak doňho namiesto mlieka dáte smotanový jogurt
- keď chceme, aby piškótové cesto bolo jemné, nahradíme lyžicu múky lyžicou zemiakového škrobu
- bábovka bude chutnejšia, ak do cesta pridáme dve lyžice rumu
- nové zemiaky ľahšie očistíte, keď ich pre čistením namočíte na chvíľu do slanej vody
- ľahko pripálenú chuť ryže stlmíme, keď na ryžu položíme krajec čerstvého chleba. Ten nepríjemnú pachuť nasaje.

Ak máte aj vy tipy a triky pri varení, pošlite nám ich na adresu varenypeceny@markiza.sk a určite ich zverejníme v našej sekcii.

Samozrejme, nezabudnite zapojiť sa do súťaže o najlepšiu food fotku mesiace. Podrobnosti nájdete v tomto článku.

Zdroj: Z. Gálisová, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia