Presolili ste jedlo? Tu sú naše rady

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Presolili ste jedlo? Tu sú naše rady

Isto to poznáte. Stres a každodenný zhon a vy musíte pripraviť večeru. A práve ste sa rozhodli urobiť deťom a manželovi rizoto alebo rýchlu ľahkú zeleninovú polievku. Samozrejme musíte ho i ochutiť a jedným z takýchto ochucovadiel je soľ.

Ak sa vám pripálila ryža, položte hrubý krajec bieleho chleba navrch ryže na 5-10 minút. Chlieb vytiahne pripálenú chuť. Pri servírovaní buďte opatrní, naberte len ryžu, ktorá nie je prichytená o dno.

Nie je nič horšie ako presolená polievka. Skúste to napraviť prekrojeným surovým zemiakom alebo jablkom, ktoré v polievke povaríte 10 minút. Potom kúsky vyberte.

Jedna z rád pre vývar hovorí, že môžete na lyžičku dať kúsok cukru a ponoríte ho do tekutiny. Potom to vyberiete a nahradíte novým kúskom. Postup môžete viackrát opakovať, až kým nebude mať vývar dobrú chuť.

Presolený číry vývar zachránite bielkom. Vo variacej sa polievke ho necháte zraziť a potom vyhodíte. Rovnakú službu vám urobia výrobky z bieleho pečiva.

Aj presolená omáčka sa dá opraviť. Napríklad zredukovaním alebo na jemno nastúhaným zemiakom. Potom omáčku preceďte cez sitko.

Omáčku zjemní a zbaví soli aj lyžička medu, žĺtok, či kokosové mlieko. Francúzi si dokonca pomáhajú crème fraîche, čo je obdoba kyslej smotany a podobný výrobok dostať aj v našich obchodoch.

A na záver jedna rada, ale nemôžete variť jedlo na poslednú chvíľu. Pridajte všetko ešte raz a NESOĽTE!

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia