Čo (ne)patrí do chladničky? II. časť

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Čo (ne)patrí do chladničky? II. časť

Chladenie niektorých potravín totiž mení ich chuť (nie k dobrému), znižuje nutričnú hodnotu a dokonca urýchľuje proces kazenia.
Pozrite si zoznam potravín, ktoré zvykneme dávať do chladničky, no rozhodne tam nepatria. Udržiavať by sa mali pri izbovej teplote. Vaše nápady radi privítame na našej adrese varenypeceny@markiza.sk a zverejníme ich na našej stránke.

Paradajky- schladením sa zmení ich zloženie aj chuť.

Melón - ak ho dáte načatý do chladničky, tak obľúbené letné ovocie stratí antioxidanty.

Zemiaky - ani zemiaky radšej nedávajte do chladničky, pretože sa zmenia chuť a zostanú sypké. Nemraziť!

Cibuľa – ak cibuľa v chladničke zmäkla a následne splesnivela, je to vraj normálne. Preto tam nepatrí a radšej ju udržiavajte pri izbovej teplote.

Bazalka – ak ju máte radi čerstvú a chcete, aby zostala dlhšie rovnako chutná, nedávajte ju do chladničky. Tam vám totiž zvädne a absorbuje pachy ostatných potravín.

Cesnak - aj pre zdravie prospešný cesnak radšej udržujte pri izbovej teplote. Po zachladení totiž vyklíči a môže aj splesnivieť.

Chlieb - myslíte si, že chlieb po uskladnení v chladničke bude dlhšie čerstvý? Je to vraj omyl! Chlieb totiž po zachladení bude suchší a menej chutný.

Káva - aj keď kávu zrejme nezvyknete dávať do chladničky, radšej vás upozorníme na to, aby ste to ani neskúšali. Stratí totiž svoju chuť a miesto toho absorbuje pachy z ostatných potravín v chladničke.

Alkohol - teraz vás zrejme prekvapíme. Tvrdý alkohol skladujte pri izbovej teplote a viac ho do chladničky nedávajte.

Čo (ne)patrí do chladničky? I. časť

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia