Čo (ne)patrí do chladničky? I. časť

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Čo (ne)patrí do chladničky? I. časť

Chladnička alebo polička v komore? Toto je otázka, ktorú si kladieme po príchode z obchodu. Kde máme držať horčicu, lekvár, bazalku alebo sójovú omáčku? V našich dvoch častiach nájdete odpoveď.

Naše mamičky a starké skladovali väčšinu dochucovadiel a korenín v kuchynskej linke alebo komore. No dnes výrobky majú na etikete jasné pokyny, čo máte s nimi robiť. Inšpirovali sme sa vecami, ktoré v kuchyni často používame.

Vaše nápady radi privítame na našej adrese varenypeceny@markiza.sk a radi ich aj zverejníme na našej stránke.

Kečup - výrobky vždy prešli testami skladovateľnosti. Lenže dnes sa vyrábajú s menším obsahom cukru a soli, ktoré dopomáhajú k uchovaniu potravín. Takže pokiaľ výrobca udáva na obale, že máte kečup skladovať v chladničke, tak to urobte. Ak to na obale uvedené nie je, pokojne si ho nechajte v skrinke.

Horčica - tiež záleží na tom, kto ju vyrába. Suchšia horčica patrí do skrinky, tekutejšia do chladničky.

Džem - všeobecne platí, že pokiaľ si ho nechcete dať s plesňou, dávajte ho do chladničky.

Lekvár - po otvorení ju nechajte rozhodne v chladničke. Najmä ak ste si ho navarili samé alebo vám ho podarovala suseda, či svokra.

Med - po otvorení schovajte do poličky alebo do "špajze". V chladničke sa môže rýchlo skryštalizovať. A ešte jedna rada – ak sa vám to náhodou stane, stačí keď dáte pohár s medom do hrnca s vodou a tento vodný kúpeľ privediete do varu. Med sa v zatvorenom pohári rozpustí a vy máte krásny a číry med.

Čatní - prečítajte si radšej návod. Niektoré vydržia aj pri izbovej teplote. Ale ak ide o domáci produkt, tak patrí do chladničky.

Sójová omáčka - ak obsahuje menej solí, mala by byť v chladničke. Ak nie, môže ostať aj na polici.

Štipľavá omáčka – ak sú v nej čili alebo feferóny je zaujímavé to, že po otvorení vydrží pri izbovej teplote v komore aj tri roky. Takže chladničku môžete vynechať.

Arašidové maslo a nugátovo-lieskovcová nátierka - nechajte ich pokojne v skrinke.

Čo (ne)patrí do chladničky? II. časť

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia