Gazdinky, nikdy nevylievajte vodu z uvarených cestovín

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Gazdinky, nikdy nevylievajte vodu z uvarených cestovín

Milovníci cestovín a talianskych jedál obvykle vylejú vodu z uvarených cestovín do kuchynského drezu a skončí tak v kanalizácii. Je to však veľká škoda, pretože má mnoho iných využití v domácnosti.

1. Polievanie rastlín a kvetov

Voda, v ktorej ste uvarili cestoviny, je plná škrobu. Ten je bohatý na minerály a vitamíny užitočné aj pre rastliny a kvety. Pokojne si ňou popolievajte záhradu. Samozrejme, nechajte vodu vychladnúť a taktiež nemôže byť osolená!

2. Vyrobte si vlastnú pesto omáčku

Veľa ľudí si nedá cestoviny bez pesta. Urobte si ho pomocou vody z cestovín. Musí byť teplá a krásne vám pesto spojí.

3. Výroba domáceho pizzového cesta či chleba

Keďže si voda uchováva niektoré z chutí a škrob z cestovín, dodá vášmu domácemu chlebu alebo cestu na pizzu novú a jedinečnú chuť.

Taktiež ju môžete použiť na prípravu vývarov alebo polievok. Je skvelá aj na varenie zeleniny.

4. Umývanie špinavého riadu

Možno si myslíte, že umývanie riadu vodou z uvarených cestovín, uvidíte len vo filme. Ale pravdou je, že škrob skutočne rozpúšťa špinu a pôsobí ako čistiaci prostriedok. Jediné, čo musíte urobiť, je chvíľu nechať riad ponorený v takejto vode.

5. Pomoc pre boľavé nohy

Ak vás po celom dni bolia nohy, potom je táto "liečba" vhodná práve pre vás. Všetko, čo musíte urobiť, je zohriať vodu z cestovín na príjemnú teplotu a ponoriť si do nej nohy. Teplo v kombinácii s minerálmi zmierni bolesť.

6. Náhrada šampónu

Ak vaše vlasy stratili lesk a nemajú objem, potom ich namočte do vody z cestovín aspoň na desať minút. Potom ich opláchnite klasickým šampónom. Výsledok vás príjemne prekvapí.

Zdroj: Teleráno, nt
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi



Prihlasovanie je dočastne nedostupné.