Avokádo v kuchyni: Martin Petrík radí ako ho spracovať

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Avokádo v kuchyni: Martin Petrík radí ako ho spracovať

Avokádo je čoraz populárnejšie a dá sa kúpiť už takmer v každom obchode so zeleninou. Okrem toho, že je chutné, je toto unikátne ovocie aj zdravé na srdce a pomáha udržiavať štíhlu líniu. Má však aj ďalšie výhody, pre ktoré by sme po ňom mali siahnuť.

Avokádo je plodom stromu Persea americana a môže mať rôzny tvar i farbu. Od hruškovitého tvaru môže mať až tvar gule a čo sa týka farby, môže byť zelené až čierne.

Obsahuje viac draslíka ako banány, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom vlákniny, znižuje hladinu cholesterolu, je nabité antioxidantami a chráni oči, môže pomôcť predchádzať rakovine, zmierňuje príznaky artritídy

V Teleráne šéfkuchár Martin Petrík poradil ako ho spracovať a pridal aj trik ako vybrať kôstku.

Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia