Poznáme skutočnú farbu mäsových produktov alebo žijeme v ilúzii?

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Poznáme skutočnú farbu mäsových produktov alebo žijeme v ilúzii?

Poznáme skutočnú farbu mäsových produktov alebo žijeme v ilúzii, že ich skutočne poznáme? Viete, čo vlastne spôsobuje ružovú farbu výrobkov? Za všetkým sa skrývajú dusitany. A zatiaľ čo sú jedni odborníci o ich nevyhnutnosti presvedčení, druhí by ich najradšej zakázali.

Dusitany nájdete aj pod označením dusitanové soli, rýchlosoľ , E249 či E250. Sú takmer vo všetkých mäsových výrobkoch v supermarkete. Odborníci tvrdia, že zabraňujú nebezpečným baktériám clostridium botulinom. Majú však aj veľa neoceniteľných funkcií pre výrobcov.

Téme sa venovala Lenka Perželová.

Zdroj: TV Markíza, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia