Naučte sa robiť frgál, ktorý sa pečie niekoľko storočí

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Naučte sa robiť frgál, ktorý sa pečie niekoľko storočí

Premýšľate nad plánom na najbližšie dni? Do hôr vás to neťahá, na kúpalisko tiež nie, ale doma sedieť nechcete. Čo tak urobiť si výlet kúsok za slovenské hranice? Naučia vás tam robiť úžasnú pochúťku.

Frgál je typická valašská špecialita, ktorá sa na Morave pečie už niekoľko storočí. Je to okrúhly koláč s priemerom približne 30 centimetrov, váhou čosi cez pol kila a jednoducho náplňou. Pochutnať si na tradičných frgáloch a ešte sa ich naučiť aj správne piecť, stačí prísť do Veľkých Karlovíc a prípravu valašského pokladu budete mať v malíčku.

Reportáž u našich západných susedov nakrútila Katarína Tekeľová.

Zdroj: TV Markíza, zg
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia