Ako robiť hranolčeky zdravo

Zabudol som hesloRegistrácia

Tipy a triky

Ako robiť hranolčeky zdravo

Európska komisia chce zasiahnuť do postupu pri výrobe tradičných belgických hranolčekov. Pri procese výroby sa vraj uvoľňuje pre zdravie nebezpečný karcinogén. Dvojité vyprážanie je však národnou tradíciou, o ktorú môže Belgičania prísť. Majú špecifickú chuť vďaka tomu, že najskôr osmažia surové nakrájané zemiaky, potom ešte raz tesne pred ich podávaním.

Najdôležitejšie sú pre výrobcov čerstvé zemiaky odrody bint je, ktoré sa musia nakrájať ostrým nožom, aby kúsky vstrebali čo najviac oleja. Dôležité je aj dvojité smaženie. Surové kúsky sa smažia pri teplote 130 stupňov, potom ešte raz. Podľa Belgičanov je najlepšie smažiť na živočíšnom tuku.

Šéfkuchár Roman Horváth má pár trikov, aby ste ich mali čo najzdravšie.

Zdroj: Teleráno, zg, foto: Karl Allgaeuer/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia