Poznáme meno výhercu súťaže o originálny recept

Zabudol som hesloRegistrácia

Varenie je zábava, zabavte sa aj s nami

Poznáme meno výhercu súťaže o originálny recept

Milí fanúšikovia gastronómie,  dnes zverejňujeme mená výhercov, ktorí sa zapojili do našej súťaže o originálny recept. Všetky recepty, ktoré prišli v termíne konania súťaže preštudoval a posúdil šéfkuchár Ján Duda. Podľa jeho slov rozhodovanie nebolo jednoduché, pretože prišlo veľa inšpiratívnych receptov. Viťaz, ale môže byť len jeden. Prečítajte si ako sa rozhodol.  

Na prvé miesto vybral recept : Špenátové hniezda, ktoré nám zaslala  Jitka Adámková

Hodnotenie Jána Dudu: "Tento recept som vybral, prevažne kvôli zaujímavej chuti spojenia špenátu, cesnaku a zázvoru. Väčšina z nás pozná použitie zázvoru „iba do čaju“. Ale táto surovina je vďačná pri použití v teplej, studenej kuchyni, dresingoch a taktiež pri múčnikoch. Recept mi príde aj trochu náročnejší na prípravu, oproti ostatným a osobne sa teším na spojenie chutí so zázvorom . "

Na druhom mieste sa umiestnil : Quiche Lorraine od  Ladislava Floreána

Hodnotenie Jána Dudu:"Tradičný francúzsky recept, plnej chuti po použitých surovinách a cibuli, ktorý je zvláštny tým, že v každom území francúzska sa pridávajú iné suroviny. Jednoduchý aj pre menej zručného kuchára. Dá sa použiť ako predjedlo, ale zároveň aj ako hlavné jedlo. "

 Na treťom mieste skončil :  Chrumkavý králik v chlebovo parmezánovej kruste od Beáty Karelovej

Hodnotenie Jána Dudu: "Zaujímavé spojenie slovenského králika, talianskeho parmezánu a limetky pôvodom z juhovýchodnej Ázie. Málo ľudí na Slovensku používa králika, či už pre nevedomosť spracovania, alebo špecifickej chuti. Myslím, že recept je minimálne zaujímavý tým, že ukáže ľuďom, že sa nemusia báť skúšať nové suroviny, spojenia a experimenty."

Výhercom srdečne gratulujeme a posielame sľúbené ceny.

S víťazkou pani Jitkou Adámkovou sa tešíme na stretnutie v kuchyni varený pečený, kde jej cenu odovzdá šefkuchár Ján Duda a natočí svoj vlastný videorecept, v ktorom sa s námi podelí o svoje  svoje kulinárske umenie.

Tím redakcie varenýpečený

FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia