Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

„Supreme“ prsia z kukuričného kuriatka s karfiolovým pyré
Lahodné kuracie mäsko, karfiolové pyré a domáce kroketky - no čo chcieť viac?

Dokonalá voľba na nedeľný obed

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks kuracích pŕs
400 g karfiolu
400 g zemiakov
120 g čedaru
120 g hladkej múky
2 vajcia
80 g polenty na obaľovanie
200 ml slivkového vína
150 g créme fraiche
Pagchoi
kapary
smotana na šľahanie
hľuzovkový olej
zeleninový alebo kurací vývar
oregáno čerstvé
olivový olej
soľ
cukor

Pracovný postup

Umyté a osolené kura naplníme bylinkami a pagchoiom a zatočíme do fólie.
Necháme zovrieť vodu, následne stíšime a vložíme zabalené kura. Varíme 15 minút.
Po uvarení vyberieme a opečieme na masle.
Zemiakové krokety: Uvaríme zemiaky, nahrubo nastrúhame a pridáme k hmote vajíčka a syr nakrájaný na kocky.
Dochutíme soľou a z cesta tvarujeme guličky. Tie obalíme v polente a vyprážame.
Karfiol orestujeme na olivovom oleji, podlejeme vývarom, smotanou, osolíme a dusíme do mäkka.
Ochutíme citrónovou šťavou a hľuzovkovým olejom.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia