Zabudol som hesloRegistrácia

Detské (205)

Zoraď podľa:

Vtáčie mlieko
Vráťte sa do detských čias a pripravte si ho!

Dobrota pre malých aj veľkých

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 l plnotučného mlieka
vanilkový struk
6 väčších vajec
3 PL práškového cukru
štipku soli

Pracovný postup

Bielky vyšľaháme s 2 PL cukru a so štipkou soli.
Mlieko necháme zovrieť v kastróliku a zo snehu tvarujeme naberačkou požadované tvary.
Obvárame ich asi minútu v mlieku a vyberieme do servírovacej nádoby.
Potom precedíme mlieko do nového hrnčeka, pridáme vanilkové zrniečka a opatrne vmiešame žĺtky rozmiešané s cukrom.
Dôležité je, aby teplota mlieka nebola vyššia ako 85 °C.
Nakoniec krém precedíme do nádoby s bielkovými buchtičkami.
Na záver prelejeme horúcim karamelom so štipkou soľného kvetu.
Zdroj: Igor Čehy, šéfkuchár reštaurácie River Bank, Grand Hotel River Park,
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia