Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (109)

Zoraď podľa:

Poctivý kurací / slepačí vývar
Zabojujte proti chrípke poctivým vývarom!

Viete ako naňho? Skúste recept šéfkuchára Vlada Morochoviča!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6-8 osôb

4 kg kuracích alebo slepačích kostí
300 g mrkvy
300 g zeler koreň - bulva
250 g petržlenu
pór
cibuľa
150 g masla 82 %
soľ

Pracovný postup

Umyté kosti sparíme vriacou vodou a prepláchneme v riedkom sitku čistou vodou.
Očistenú a umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy. Zarestujeme do hneda na rozpustenom prečistenom masle.
Orestovanú zeleninu zalejeme studenou vodou a pridáme sparené kosti.
Privedieme do varu a ihneď po dosiahnutí bodu varu, zozbierame penu.
Do vývaru pridáme korenie a soľ, stíšime a varíme už pomaly tiahnutím, to znamená že vývar jemne “pobubláva“. Varíme 8 hodín.
Následne vývar vypneme a necháme schladiť na vlažno. Precedíme cez veľmi jemné sitko alebo hustú čistú utierku.
Vývar vychladíme a odstránime po vychladnutí zhora usadený tuk.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia