Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kuracie SOUS VIDE s karfiolovým pyré, glazovanou zelenina a bryndzovým krupoto
Neľakajte sa náročnosti! Výsledok je dokonalý!

Tomu sa hovorí mať nebíčko v papuľke!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6 osôb

Kuracie SOUS Vide:

kurča chladené
50 g póru
150 g smotany 33%
120 g kuracej pečene
olej
soľ
korenie mleté čierne

Glazovaná zelenina:

250 g mrkvy
500 g zelených fazuliek
soľ
maslo


Krupoto s údenou paradajkou

200 g jačmenných krúpov
cesnak
jarná cibuľka
200 g bryndze
250 g čerstvých paradajok
soľ
korenie mleté čierne
olej

Karfiolové pyré s pečeným cesnakom

karfiol
cibuľa
mlieko
smotana 33%
zemiaky
cesnak
soľ
olej

Šťava z pečených kostí

kosti z kurčaťa
cibuľa
500 g koreňovej zeleniny
bobkový list
olej
korenie mleté čierne

Pracovný postup

Umyté kura vykostíme od chrbta na roládu.
Plát mäsa zbavíme prebytočného tuku, koží, upravíme na požadovaný tvar.
Mäso zo stehna vyklepeme, ochutíme, naplníme pripravenou plnkou a zrolujeme.
Prsia vykrojíme, ochutíme a necháme v chlade odležať.
Plnka: Orez z kurčaťa rozmixujeme, pridáme pochutiny, premiešame. Nakoniec zamiešame na kocky nakrájanú pečeň a smotanu.
Takto pripravenou plnkou naplníme kuracie stehná, zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do SOUS Vide. Týmto spôsobom mäso pripravujeme 30 minút pri teplote 80⁰C.
Tepelne upravené mäso opečieme a podávame. Ochutené a odležané kuracie prsia opečieme na tuku do zlatista.
Zeleninu očistíme, oblanšírujeme, vyberieme a vložíme do studenej vody. Takto pripravenú zeleninu pri podávaní prehrievame na masle a ochutíme.
Krupoto: Krúpy premyjeme a vložíme variť do vývaru. Uvarené scedíme.
Na tuku speníme cibuľu, pridáme cesnak, zarestujeme, pridáme uvarené krúpy, nakrájanú jarnú cibuľku a prehrejeme
Nakoniec pridáme bryndzu, nakrájané údené paradajky, premiešame a podľa potreby ochutíme.
Nakoniec zamiešame nakrájanú petržlenovú vňať.
Karfiolové pyré: Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružice, vložíme na cibuľový základ, pridáme zemiaky, pochutiny a dusíme do mäkka.
Šťava z kostí: Kosti zbavené koží dáme upiecť do hneda. Medzitým si zo zeleniny pripravíme hnedý základ, do ktorého vložíme upečené kosti, zalejeme vodou a varíme tiahnutím min 24hodín. Potom precedíme a podľa potreby používame.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia