Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Filety zo pstruha v orechovej kruste
K nim lahodné topinaburové pyré, šafránová omáčka a krevetové ravioli!

Tak toto je niečo pre skutočných gurmánov!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

300 g chladeného vykosteného pstruha
soľ
50 g vlašských orechov
1 vajce
oleja

Topinamburové pyré so zázvorom

100 g topinaburov alebo klasických zemiakov
mrkva
cibuľa
olej
zázvor
smotana 33%
soľ
mlieko

Šafránová omáčka

cibuľa
rybací vývar
šafrán
smotana 33%
tuk
soľ

Ravioli plnené krevetami

200 g polohrubej múky
soľ
2 vajcia
voda
olej
500 g kreviet
cibuľa
pór
150 g mascarpone alebo kyslej smotany

Pracovný postup

Pstruha umyjeme, usušíme a vyfiletujeme.
Takto pripravený filet rozdelíme na viac častí a tie odložíme bokom.
Pstruha pred podávaním potrieme vajcom, obalíme v mletých orechoch a opečieme na tuku.
Pustíme sa do pyré: Očistené topinambury alebo klasické zemiaky nakrájame, zarestujeme na cibuli, pridáme mrkvu, zalejeme mliekom a varíme v termomixéri. (Môžeme samozrejme dusiť aj klasicky na sporáku)
Nakoniec pridáme smotanu a podľa potreby ochutíme.
Udusené zemiaky rozmixujeme, ochutíme a podávame.
Vo vopred v pripravenom rybacom vývare rozpustíme šafrán.
Na tuku speníme cibuľu, zalejeme vývarom a krátko povaríme.
Prevarenú precedíme, vmiešame smotanu a zredukujeme. Nakoniec pridáme pochutiny.
Ravioli: Z múky, vaječných žĺtkov, soli oleja vypracujeme hladké cesto.
Hladké cesto rozvaľkáme, vykrojíme potrebný tvar, naplníme krevetovou plnkou, uzatvoríme a varíme vo vriacej, osolenej vode.
Uvarené polejeme šafranovým maslom.
Plnka: Krevety nakrájame na jemno, orestujeme na cibuli, pridáme najemno nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Do vychladenej zmesi zamiešame mascarpone, ochutíme a plníme.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia