Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (211)

Zoraď podľa:

Palacinkové batôžky plnené hubami
A máme tu ďalšie batôžky! No tentokrát hubové!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na palacinky

300 g hladkej múky
600 ml mlieka
2 vajcia
štipka soli

Na plnku:

10 g sušených hríbov
300 g šampiňónov
čerstvé dubáky
80 ml vývaru
30 g masla
1 dcl bieleho vína
petržlenová vňať
pažítka
120 g kyslej smotany

Pracovný postup

Do misky dáme mlieko, vajcia soľ a múku a dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme asi 30 min odležať pri izbovej teplote
Medzitým sa pustíme do plnky. Čerstvé dubáky nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájané šampiňóny, dubáky a sušené hríby, podlejeme vývarom a vínom, Za občasného miešania varíme asi 15 minút, kým sa odparí vývar. Primiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť
Rozpálime panvicu, potrieme ju maslom a nalejeme na ňu palacinkové cesto tak, aby pokrylo celé dno tenkou vrstvou
Pomaly pečieme asi 1 minútku z každej strany
Stonky pažítky vložíme do horúcej vody a necháme chviľku blanšírovať
Z pripravených palaciniek si vykrojíme kruh o priemere cca 12 cm. Do stredu každej palacinky dáme kopcovitú lyžicu hubovej zmesi, pridáme kyslú smotanu a pomocou blanšírovanej pažítky zviažeme do batôžkov
FacebookTwitterPinterest

Viac vegetariánskych receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia