Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (347)

Zoraď podľa:

Východňarsko-rusnácké holúbky – plnené kapustové listy
Vyskúšajte pravé rusnácke holúbky!

Varili ste so šéfkuchárom Vojtom Artzom!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4-6 osôb

2 stredne veľké sladké kapusty
200 g bravčová masť
2 cibule
2 hlávky cesnaku
1,5 kg mletého bravčového mäsa
1,5 kg ryže podlhovastej
kečup najlepšie ostrý
mletá červená paprika
soľ
vegeta
majorán
mleté čierne korenie
3 vajcia
údená slanina
2 kyslé smotany
chlieb tmavý

Pracovný postup

Kapustové listy predvaríme v osolenej vode. Ryžu uvaríme. (Nie úplne dom mäkka).
Medzitým si na bravčovej masti opražíme cibuľku do hneda (čím viac, tým lepšie).
Do misy vložíme mleté mäso, predvarenú ryžu, opraženú cibuľu, 1 PL kečupu, 3 vajcia a všetko poriadne osolíme a okoreníme, pridáme rozpučený cesnak a mletú červenú papriku.
Touto zmesou plníme kapustové listy a balíme ich do rolád, tzv. holúbkov.
Tie kladieme tesne vedľa seba do hlbokého hrnca.
Na záver ich zalejeme osolenou vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme 45 minút na miernom ohni.
Tesne pred koncom pridáme okorenený, paradajkový pretlak a paradajky z konzervy.
Premiešame, povaríme ešte 5 minút a odstavíme.
Servírujeme na tanier s trochou osmaženej slaninky a kyslej smotany. Kto má chuť, môže holúbky jesť s tmavým chlebom.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia