Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Sous-vide kačacie prsia s petržlenovým pyré
Chrumkavá kačacinka s lahodným pyré - no dokonalé!

Dokonalé nedeľné potešenie

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Kačacie prsia 400g
Soľ
Chilli papričky
Stonkový zeler
Čerstvá majoránka
Čierne korenie
Olivový olej
Šošovica
Bobkový list
Mrkva
Cesnak
Maslo
Petržlen
Cukor
Zázvor
Limetka
Smotana
Sušené slivky

Pracovný postup

Kačacie prsia osolíme a spolu s chilli papričkou, stonkovým zelerom, čerstvou majoránkou a čiernym korením zavákuujeme do vrecka určeného na tepelnú úpravu.
Pomaly technikou sous-vide tepelne upravíme pri 58 stupňoch Celzia 1,45 hodiny.
Po úprave kačacie prsia zapečieme kožou dole na panvici, na stredne silnom ohni až do chrumkava.
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom.
Mrkvu nasekáme na malé kocky spolu s cesnakom a stonkovým zelerom.
Všetko oblanšírujeme a zmiešame so šošovicou s teplým maslom. Osolíme a okoreníme.
Petržlen očistíme a nasekáme na malé kocky. V malom množstve smotany uvaríme a rozmixujeme do hladka.
Pridáme maslo, dosolíme a ešte raz dobre premiešame.
Z cukru pripravíme karamel do ktorého pridáme nasekaný zázvor.
Pridáme výpek z kostí a krátko, pomaly varíme.
Pridáme šťavu z limetky , osolíme a okoreníme.
Precedíme, pridáme malé množstvo smotany a sušené slivky. Necháme prevariť a dochutíme, ak je to potrebné.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia