Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (70)

Zoraď podľa:

Pečené kuracie ramienko s ryžovými rezancami
Pripravte si kuracinku trošku inak

Šťavnaté kuracie mäsko, lahodná omáčka a ryžové rezance - odoláte?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 ks kuracích ramienok
150 g ryžových rezancov
citrónový tymian
zázvor
mango
šalotka
limetka
kokosové mlieko
jarná cibuľka
olej
soľ
korenie

Pracovný postup

Kuracie ramienka umyjeme a osušíme.
Na panvici rozpálime malé množstvo oleja, položíme naň prsia, kožou hore a začneme opekať.
Po chvíľke ich otočíme kožou dole a osolíme.
Pridáme citrónový tymian a dáme piecť do rozpálenej rúry na cca 15 minút.
Po upečení je mäsko hotové a pripravené na konzumáciu.
Očistený a nasekaný zázvor, mango a a šalotku sprudka opečieme na rozpálenom masle.
Pridáme 2 polovice limetky a všetko spolu zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou a korením a necháme zredukovať na polovicu.
Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode.
Jarnú cibuľku nasekáme na jemné pásiky a premiešame s rezancami.
Rezance prelejeme precedeným krémom a podávame k upečeným ramienkam.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, šéfkuchári Ľubomír Herko a Rastislav Fech
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia