Zabudol som hesloRegistrácia

Vegetariánske (173)

Zoraď podľa:

Tofu Kung Pao
Vyberte sa s nami do Číny ;)

Chutné Kung Pao pre vegetariánov

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

2 balenia bieleho tofu (cca 400 gramov)
2 červené papriky
6 jarných cibuliek
6 strúčikov cesnaku
5 cm zázvoru
8 PL sójovej omáčky
1 PL ryžového octu
1 PL ryžového vína (možno nahradiť s brandy)
2 PL sezamového oleja
½ ČL podrveného sečuánskeho korenia
6 chilli papričiek
2 hrste arašidov
2 ČL trstinového cukru
1 ČL škrobu
repkový olej

Pracovný postup

V miske si pripravíme marinádu zmiešaním 4 PL sójovej omáčky a 2 PL sezamového oleja. Tofu nakrájané na kocky vložíme do marinády, dobre premiešame a necháme stať aspoň 30 minút.
Pripravíme si omáčku – v miske zmiešame 4 PL sójovej omáčky, 1 PL ryžového octu, 1 PL ryžového vína, 2 ČL trstinového cukru a 1 ČL škrobu. Dobre premiešame a odložíme bokom.
Papriku zbavíme jadra a nakrájame na 1 cm kúsky. Cibuľku pokrájame na 2 cm dlhé kúsky.
Cesnak aj zázvor očistime a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričky prekrojíme pozdĺžne a zbavíme semiačok.
Na panvici rozpálime repkový olej, vysypeme tofu aj s marinádou a za neustáleho miešania smažíme, až kým nezačne nadobúdať zlatohnedú farbu.
Pridáme chilli papričky a smažíme asi minútu. Potom pridáme cesnak a zázvor a krátko smažíme, kým sa všetky vône neprepoja.
Po chvíľke pridáme papriku a smažíme až kým nezačne mäknúť. Primiešame aj arašidy a smažíme, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
Na zaver pridáme cibuľku, dobre premiešame, dochutíme sečuánskym korením, podlejeme omáčkou, dobre premiešame a odstavíme z plameňa.
Kung pao podávame hneď po dokončení a servírujeme na basmati alebo jasmínovej ryži.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia