Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (150)

Zoraď podľa:

Kapustné listy plnené orechovou plnkou
Vyskúšajte kapustové batôžky s prekvapením ;)

Tip: Kapusta si zachová krásnu zelenú farbu, ak ju po uvarení na chvíľku ponoríme do studenej vody s kockami ľadu

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

1 malá biela kapusta
voda
soľ

Na plnku:

350 ml horúcej vody
200 g kryštálového cukru
400 g mletých vlašských orechov
1 kávová lyžička perníkového korenia
šťava z polky citrónu
20 g hrozienok
4 cl rumu
maslo
1/2 kávovej lyžičky mletej škorice

Pracovný postup

Hrozienka namočíme do rumu
Vo vriacej, mierne osolenej vode povaríme kapustné listy
Tie po zmäknutí vyberieme a necháme dôkladne odkvapkať
Do tej istej vody pridáme cukor, pomleté orechy, premiešame a mierne povaríme
Pridáme perníkové korenie, macerované hrozienka, šťavu z polky citróna a všetko dôkladne premiešame
Takto pripravenou orechovou plnkou naplníme vychladnuté kapustové listy, zabalíme do batôžka, vložíme do maslom vytretej zapekacej misky a zapekáme pri 180 °C približne 10 minút do zlatova
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia