Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (155)

Zoraď podľa:

Oškvarkové slimáky
Chuťovka k pivu aj vínu

Recept pre milovníkov tradičných pochúťok

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12

Na cesto
400 g polohrubej múky + múka na podsypanie
200 g zmäknutého masla
150 ml mlieka
soľ
1 kocka droždia

Na plnku
400 g mletých oškvarkov
soľ podľa chuti
2 PL kyslej smotany

Pracovný postup

Do vlažného mlieka rozdrobíme kocku droždia. Kvások necháme kysnúť cca 10 minút.
Na dosku vysypeme odváženú múku, do stredu vylejeme roztopené maslo, posolíme a pridáme vykysnutý kvások.
Vypracujeme hladké cesto, v prípade potreby podsypeme múkou. Preložíme do misy a necháme vykysnúť cca 30 minút.
Kým cesto kysne zomelieme oškvarky, dochutíme soľou a primiešame 2 PL smotany.
Hotové cesto rozvaľkáme a navrch natrieme oškvarkovú zmes. Potom cesto zrolujeme ako závin.
Ostrým nožom odkrajujeme cca 2 cm hrubé kolečká, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Povrch potrieme rozšľahaným žľtkom a ešte 10 minút necháme podkysnúť na plechu.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20 minút-
Zdroj: varenýpečený zb
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia