Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Panettone
Tradičná talianska vianočná dobrota

A Taliani to robia na Vianoce takto :)

Tip: Pred pečením môžeme posypať mandľami, či cukrovými perličkami. Bude vyzerať dokonalo :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

415 g hladkej múky
150 g cukru
1/2 lyžičky droždia
1 hrnček hrozienok
2 PL rumu
2 PL horúcej vody
soľ
vanilkový cukor
3 vajcia
kôra z jedného citróna
150 ml vlažnej vody
1 PL medu
kandizovaná pomarančová a citrónová kôra
1 PL rozpusteného masla
2 papierové formy na panettone

Pracovný postup

Rum zmiešame s dvomi lyžicami horúcej vody a namočíme do ňho hrozienka.
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, droždie, cukor, citrónovú kôru a vanilkový cukor.
Pridáme vajíčka, vlažnú vodu a med a ešte raz všetko dobre premiešame.
Cesto hnetieme postupne a po troške do ňho pridávame maslo. Dobre zapracujeme.
Hrozienka scedíme a pridáme spolu s kandizovaným ovocím do cesta.
Hotové cesto zakryjeme fóliou alebo utierkou a necháme na telom mieste nakysnúť.
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme bochníky, vložíme do papierovej formy na panettone, opäť zakryjeme a necháme nakysnúť až po okraj. ( 3-4 hodinky)
Rúru si predhrejeme na 165 stupňov a dáme piecť. Panettone budú upečené, keď je po vytiahnutí špajla vlhká, nie mokrá. Pečieme cca 60-70 minút.
Necháme vychladnúť a podávame:)
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia