Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Pečená ryba v soľnej kruste s pretláčanými zemiakmi
Vďaka kruste ostane rybka krásne šťavnatá! Skúste to.

Odhaľte s nami kúzlo pečenie v soľnej kruste! Zamilujete si ho!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

2 ks morského vlka

Soľná krusta:

500 g hrubozrnnej soli (množstvo soli volíme podľa veľkosti ryby, ryba musí byť zakrytá celá)
1 bielko – sneh
50 ml vlažnej vody

Do vnútra ryby:

1 vetvička čerstvého tymiánu
šťava z ½ citróna

Na pretláčané zemiaky so zaúdenou soľou:

4 ks stredne veľkých zemiakov v šupke varný typ B
50 g / 2 plátky masla
údeninová soľ podľa chuti
mix čerstvých byliniek

Pracovný postup

Rybu očistíme zo šupín, zbavíme vnútorností, umyjeme pod studenou vodou a dôkladne osušíme.
Do vnútra ryby vložíme vetvičku tymiánu, jemne osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Soľ vymiešame so snehom z bielka vyšľahaného do tuha a vlažnou vodou.
Menšiu polovicu soľnej krusty naložíme na plech položíme naň rybu a zvyšnou krustou zasypeme rybu zhora.
Soľnú krustu uhladíme tak, aby bola v nej bola ryba celá zakrytá. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.
Zemiaky v šupke uvaríme vo vode s bylinkami a trochou údeninovej soli.
Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť, aby boli vlažné.
Zemiaky nakrájame na kocky, posypeme jemne údeninovou soľou a položíme na ne plátky masla.
Vložíme do rúry a krátko zapečieme,
Hotové zemiaky vyberieme a pretlačíme pučítkom na zemiaky. Na úplný záver pridáme na jemno nasekané čerstvé bylinky.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia