Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Zdravé medovníčky
Zdravo, chutne a vianočne :

Aj Vianočné maškrtenie môže byť zdravé!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


-

250 – 300 g pohánkovej múky
prášok do pečiva
perníkové korenie
citrónová kôra
50g maslo/ kokosový olej
1 ks vajce
3 PL vody
4 PL medu

Pracovný postup

Všetky ingrediencie zapracujeme na hladké, vláčne cesto.
Cesto odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Cesto vyvaľkáme ho na 0,5 cm, vykrojíme a uložíme na plech na papier na pečenie.
Pred pečením medovníky potrieme rozšľahaným vajíčkom, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C cca 5 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia