Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (367)

Zoraď podľa:

Jelení chrbát s opečenou šalotkou a zemiakové pyré s gaštanmi
Lahodné mäsko, pyré a opečné šalotky - no čo chcieť viac? :)

Dokonalé jesenné pokušenie!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g jelenieho chrbta
soľ
olej
tymian
200 g šalotky

Na pyré:

500 g zemiakov
soľ
gaštany
plnotučné mlieko
maslo

Pracovný postup

Zemiaky uvaríme v osolenej vode a na záver pridáme gaštany.
Zlejeme vodu, pridáme mlieko, maslo a pripravíme pyré.
Jelení chrbát nasolíme, opečieme na panvici s tymianom a šalotkou zo všetkých strán a dáme do vyhriatej rúry na 190°c, cca na 8 minút. (Doba pečenia a teplota závisia od veľkosti jelenieho chrbta.)
Mäso po vybratí z rúry necháme odpočinúť.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia