Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Vianočný čokoládový koláč
Čo tak vyskúšať niečo nové? :)

Sladký, kávový a príjemne korenený. Taký je vianočný čokoládový koláč!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8-10 osôb

Na cesto:

150 g tmavej čokolády
150 g zmäknutého masla
6 vajec
250 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej arómy
100 g mletých mandlí
1 ČL mletej škorice
štipka mletých klinčekov
kôra z 1 mandarinky
4 ČL granuliek rozpustnej kávy

Na ozdobu:

šťava z jednej mandarinky
15 g masla
1 ČL kryštálového cukru
1/4 ČL mletej škorice
50 g mandľových lupienkov

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 180 °C a tortovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom.
Čokoládu rozpustíme spolu s masom vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
Vajíčka, cukor a vanilkovú arómu dáme do misy a za pomoci kuchynského robota vyšľaháme do vláčnej peny.
Do masy opatrne vmiešame škoricu, mleté mandle, klinčeky, kôru z mandarinky a rozpustnú kávu.
Všetko zapracuvávame do cesta opatrne, aby pena ostala krásne nadýchaná.
Nakoniec už len vmiešame rozpustenú čokoládu.
Cesto nalejeme do formy a pečieme 35 - 40 minút. Koláč musí byť pevný, ale uprostred vláčny.
Upečený koláč necháme vychladnúť a následne vyberieme z formy.
V malom hrnčeku pomaly rozpustíme maslo, pridáme mandarinkovú šťavu, cukor a škoricu a všetko privedieme k varu a minútku povaríme.
Pridáme mandle a dobre premiešame, aby sa mandle krásne obalili.
Takto pripravené mandle rozložíme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Potom ich nasypeme na tortu a podávame.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia