Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (71)

Zoraď podľa:

Lastúry na ľadovom víne s Beurre Blanc
Čakáte hostí? Očarte ich touto morskou chuťovkou

Pochúťka aj pre najnáročnejšie jazýčky

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

40 stredne veľkých lastúr
250 ml ľadového vína
3 PL olivového oleja
morská soľ
korenie
rukola alebo iný zelený šalát
citrón

Ingrediencie Beurre Blanc:

4 šalotky, nakrájané najemno
12 ks celého čierneho korenia
125 ml ľadového vína
8 PL masla
morská soľ

Pracovný postup

Príprava šalátu: Šalát opláchneme a premiešame s olivovým olejom, trochou bieleho vínneho octu, soľou a citrónovou šťavou.
Lastúry namočíme do ľadového vína na 3-4 hodiny. Vyberieme a necháme na papierovom obrúsku usušiť.
Panvicu nahrejeme s olivovým olejom na strednom stupni.
Lastúry prudko opečieme z oboch strán, minútu z každej strany, kým nechytia farbu.
Príprava Beurre Blanc: Víno, šalotky a celé korenie zmiešame a na panvici zredukujeme na polovicu.
Šalotku a korenie vyberieme a do zredukovanej tekutiny pomaly zapracujeme maslo.
Omáčku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia